Het Centrum voor Gezonde Scholen nodigt u uit!

Om schoolbesturen, architecten, aannemers, ingenieurs, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers te laten kennismaken met bijzondere ontwikkelingen in onderwijsvastgoed organiseert het Centrum voor Gezonde Scholen regelmatig boeiende studiereizen. Na de bruisende architectuurstad Berlijn, het veelzijdige designcentrum Kopenhagen, de duurzame metropool Oslo en het prestigieuze Oxford staat op 22 en 23 mei 2024 de kosmopolitische wereldstad Londen op ons programma. Het absolute hoogtepunt is een uitgebreid bezoek aan East Bank, de UK’s ‘new culture and education powerhouse’ volgens burgemeester Sadiq Khan.

Londen blijft immers evolueren en transformeren, vooral op het gebied van cultuur en onderwijs. De stad staat bekend om zijn dynamische landschap van musea, theaters en onderwijsinstellingen. Een opvallende ontwikkeling is de creatie van culturele en educatieve hubs. Voormalige industriële zones of verwaarloosde gebieden worden middels herontwikkelingsprojecten nieuw leven ingeblazen en getransformeerd tot levendige centra. Deze nieuwe gebiedsontwikkelingen dragen bij aan het creëren van bruisende en inclusieve gemeenschappen waar onderwijs en cultuur toegankelijk zijn voor iedereen.

We worden door de London Government verwelkomd in East Bank, de transformatie van het wereldbekende Queen Elizabeth Olympic Park waar in 2012 de OIympische Spelen plaatsvonden. London East Bank moet de grootste en meest innovatieve creatieve hub worden voor onderwijs, cultuur en sports in Engeland. Het gebied bruist van creativiteit en innovatie en brengt enkele van ’s werelds meest vooraanstaande onderwijs- en culturele instellingen samen. De splinternieuwe campussen van London College of Fashion, University College London (UCL) en Loughborough University London zijn hier gevestigd naast de in aanbouw zijnde BBC Music Studios, het cultuurhuis en theater Sadler’s Wells en het V&A Museum.

De unieke samenwerking vormt de kern van deze gebiedsontwikkeling waar expertise, ondernemerschap en technologie gebundeld worden om een bijzonder inspirerende omgeving te creëren. Innovatie is de drijvende kracht achter East Bank, waar synergie tussen onderwijs, cultuur en industrie nieuwe ideeën en oplossingen stimuleert. Zelfs de fameuze pop-up ABBA Voyage Arena waar de digitale versies van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid bijna dagelijks hun show opvoeren, heeft hier een plek gekregen.

In Centraal London bezoeken we het iconische kunstencentrum The Barbican. Geopend in 1982 door Queen Elizabeth II is the Barbican niet alleen een plek van culturele rijkdom en artistieke expressie, maar ook een stimulerende omgeving voor leren, ontdekken en innoveren. Specifieke onderwijsprogramma’s en loopbaantrajecten geven studenten inzicht in de creatieve industrie en bieden tal van mogelijkheden om hun artistieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit bijzonder brutalistische complex is een absolute landmark in Londen.

Ook op ons programma: Battersea Power Station. Een unieke historische site, die herontwikkeld is onder leiding van WilkinsonEyre. In 1983 werd het Battersea Power Station stilgelegd en tientallen jaren lang is er uiterst intens gedebatteerd over de toekomst van een van de meest gekende gebouwen van Engeland. De Pink Floyd fans kennen het gebouw van de ‘Animals’ album cover. Onze deelnemers krijgen het volledige verhaal verteld door de projectarchitect, samen met enkele andere stakeholders, die ons meenemen naar unieke plekjes voor en achter de schermen: The Boiler House, the Turbine Halls, de vier schoorstenen, … Meer dan 60.000 reparaties later schittert het gebouw opnieuw en herbergt Battersea Power Station kantoren (waaronder Apple EMEA HQ), woningen, cultuur, retail en zoveel meer.

2 dagen intens ondergedompeld worden in bruisend London, samen met andere experten die actief zijn op het snijvlak van onderwijs en cultuur, bijzondere transformatieprojecten en het bouwen van architecturale highlights. Het belooft een inspirerende studiereis te worden vol boeiende indrukken, interessante discussies, begeesterende sprekers en gezellige netwerkmomenten.

Praktische informatie

1. Datum: woensdag 22 & donderdag 23 mei 2024.

2. Deelname: € 1.500 plus BTW per persoon, inclusief geleide bezoeken, entreegelden, presentaties, groepstransfers, lunches op 22 en 23 mei en diner op 22 mei. Hotel en heen/terugreis niet inbegrepen.

3. Timing: Start op woensdagochtend: om 9 uur vertrekt de bus bij Hotel The Gantry. Einde is voorzien op donderdag om 17 uur, ruim op tijd om de trein te nemen naar St Pancras.

Kom je met de trein? De Eurostar arriveert in St Pancras International. Met de trein reis je via de halte Kings Cross in 7 minuten verder naar Stratford. Hotel The Gantry bevindt tegenover het station.

4. Hotel: The Gantry – www.thegantrylondon.com. Kortingstarief via deze link.

 

Ga met ons mee naar London

 

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFFORMULIER