Expertise-campus voor robotchirurgie brengt academici, zorgverleners en industrie bij elkaar

ORSI Academy is het grootste opleidingsinstituut voor robotchirurgie van Europa. In het unieke expertise- en innovatiecentrum werken de industrie, zorgverleners en academici van UGent en KU Leuven samen rond nieuwe technologische evoluties. De academie groeide uit tot de wereldtop in opleidingen voor de robot- en minimale invasieve chirurgie. OK-teams en specialisten van over de hele wereld maken gebruik van de innovatieve leeromgeving.

Gezien de explosief groeiende vraag werd het centrum uitgebreid met een state-of-the-art campus. Het ontwerp speelt met gesloten en open gevelelementen, afhankelijk van de functies in het gebouw. De publieke ruimtes zijn voorzien in de transparante bouwdelen. De operatiezalen bevinden zich aan de achterkant van de campus. Optimalisatie van de gebouwenschil en andere maatregelen resulteren in een bijna energie-neutraal gebouw.

Dankzij het nieuwe centrum evolueerde het opleidingscentrum naar een smeltkroes waar industrie, academische wereld, artsen en studenten elkaar kunnen ontmoeten. De open, inclusieve cultuur stimuleert samenwerking. Naast multinationals stapten ook het Europese Fonds EFRO, de Vlaamse overheid, de universiteiten UGent en KU Leuven en de Provincie Oost-Vlaanderen mee aan boord van deze mooie publiek-private samenwerking.